internship sau intership

Internship sau Intership?

Cum se scrie corect: Internship sau Intership?

Suntem siguri ca multi dintre voi stiu cum se scrie corect (mai ales din moment ce ati ajuns pe siteul nostru), dar am vrea sa lamurim problema “Internship sau intership” pentru totdeauna.

Corect se scrie internship si nu intership

Un internship este un stagiu de practică ce presupune pregătiri la locul de munca pentru cariere de practică profesioniste pentru studenți sau absolvenți de studii universitare (numiți stagiari sau interni).

Scopul declarat a unui stagiu de practica (internship) este „Prin intermediul stagiilor de practica se oferă studenților oportunitatea de a se familiariza cu specificul și cultura unei organizații multinaționale și de a cunoaște fluxul de activități din cadrul unei unități sprijinind direct angajații îndeplinirea activităților zilnice.”

Cuvantul internship este preluat din limba Engleza si se refera la programul si activitatile unui intern (stagiar) in cadrul unei companii. Internshipul poate avea program full-time sau part-time, poate fi platit sau neplatit.

De cele mai multe ori, in urma unui internship, studentii sau tinerii obtin adeverinte de internship si au posibilitatea de a fi angajati in cadrul firmelor.