5 greseli pe care sa le eviti intr-un Internship

Un internship poate fi o experienta de neuitat din care sa inveti multe lucruri si prin intermediul caruia sa iti sporesti sansele de angajare. Trebuie sa intelegem ca un internship nu este o joaca si un tanar poate face cateva greseli intr-un astfel de stagiu de practica. Chiar daca esti un intern si nu un angajat full-time, asta nu inseamna ca n-ar trebui sa privesti cu seriozitate aceasta oportunitate. Iata cateva greseli, usor de facut dar si mai simplu de evitat pentru cei care incep un internship.

Refuzarea task-urilor plictisitoare

Daca ai un coleg care te-a trimis sa faci o copie dupa nu stiu ce documente si nu-ti dai seama cu ce te-ar ajuta asta pe tine in drumul tau catre job-ul de vis, gandeste-te ca daca esti un profesionist la astfel de task-uri si reusesti sa le faci cu zambetul pe buze, vei primi si alte cerinte, mai creative.

Atunci cand esti un intern, nu ti-ai demonstrat inca toate calitatile intr-un mediu de lucru. Daca faci o treaba buna la task-urile plictisitoare inseamna ca esti atent la detalii, poti urma instructiunile care ti se dau si doresti ca munca ta sa fie de calitate.

O tinuta vestimentara nepotrivita

Daca dai impresia ca te duci la scoala si nu la un job, poti sa dai impresia ca privesti cu seriozitate acest internship. Uita-te la angajatii din jurul tau si incearca sa te apropii de tinuta lor vestimentara. Nu te duci la un concert ci la un internship.

Nerespectarea atmosferei din birou

Atmosfera din birou nu poate fi cuantificata, nu o poti transforma intr-un raport facut in Excel. Trebuie sa fii atent la atmosfera generala de la locul unde faci internshipul. Fii atent la detalii, de exemplu daca lumea vorbeste mai incet atunci cand suna telefonul, daca se prezinta cu 10 minute mai devreme la sedinte sau daca iau pranzul intr-o camera separata. Acesta sunt mici detalii care, daca le respecti, te vei putea integra mai bine in colectiv si vei fi privit cu seriozitate si respect.

Bisericuta internilor

E destul de tentant sa stai numai cu ceilalti interni pentru ca sunt de varsta ta si poate ca au aceleasi preferinte in materie de muzica si carti. Nu uita insa ca ai pornit acest internship pentru a acumula cunostinte si nu pentru a schimba impresii despre ultimul film al lui Bruce Willis. Angajatii full-time sunt cei care iti pot da sfaturi pentru cariera si te pot ajuta cu relatii pentru jobul pe care ti-l doresti.

Feedback? Ce Feedback?

Daca cei din jurul tau nu iti ofera feedback atunci tu ar trebui sa-l ceri si nu sa stai sa-l astepti. Daca seful tau nu isi da cu parerea despre munca pe care o faci, intreaba-l cum ai putea sa fii mai bun la ceea ce faci. Daca primesti feedback negativ, nu te fa ca nu l-ai auzit, incearca sa inveti pentru ca sa fii mai bun la ceea ce faci.


Acest articol este scris de Cătălin Baciu. Blogger din 2008 şi Freelancer din 2011, Cătălin a lansat diverse proiecte în online, bloguri prin intermediul cărora adăugă conţinut de calitate. Ultimul sau proiect este un magazin online de bijuterii cu reduceri de Valentine’s Day.